سبد خرید

عنوان : موتور برق چیست؟

موتور برق چیست؟

موتور برق مجموعه ای است که نیروی مکانیکی حاصل از احتراق انواع سوخت ها را به نیروی الکتریسیته تبدیل می نماید و می توان گفت یک نیروگاه تولید برق در ابعاد کوچک و توان کم را در اختیار ما می گذارد که می توان از آن برای رفع نیاز به برق استفاده نمود و از وسایل برقی در مواقعی که امکان دسترسی به برق شبکه شهری نیست با استفاده از این دستگاه نیاز های خود را بر طرف نماییم.

انواع موتور برق

موتور برق ها را می توان از نظر نوع سوخت به چند گروه دسته بندی نمود

  • موتور برق بنزینی
  • موتور برق گازوییلی(دیزلی)
  • موتور برق گاز سوز
  • موتور برق نفتی-بنزینی

با توجه به دسته بندی بالا هر یک از انواع موتور برق دارای ویژگی های می باشد که می توان با توجه به این ویژگی ها محصول مناسب برای انواع مصارف را انتخاب نمود.

موتور برق بنزینی

یکی از انواع موتور برق که بسیار پر کاربرد و می توان گفت بهترین برای انواع مصارف باغی و شهری می باشد نوع بنزین سوز است یکی از ویژگی های مهم این محصول در اختیار بودن سوخت بنزین و در دسترس بودن آن است از دیگر ویژگی های این محصول می توان به وزن کم نسبت به سایر موارد اشاره نمود و قابلیت حمل و جابه جایی که یکی از نکات مهم در انتخاب موتور برق و خریدی آن می باشد را داراست از دیگر مزایای موتور برق های بنزینی می توان به صدای کم نسبت به سایر مدل ها و عدم نیاز به هواگیری در صورت اتمام سوخت اشاره نمود.موتور برق های بنزینی از توان خروجی 800 وات تا توان خروجی 15 کیاو وات قابل تهیه می باشد.

موتور برق گازوییلی(دیزلی)

این نوع موتور برق با سوخت دیزل(گازوییل) کار میکند و با توجه به قیمت کم گازوییل نسبت به سوخت بنزین از نظر مصرف سوخت به صرفه می باشند اما با توجه به این که قیمت موتور های دیزلی نسبت به موتور های بنزین سوز بالا تر است در زمان خرید باید هزینه بیشتری را پرداخت نمود.از ویژگی های موتور برق دیزلی می توان به هزینه کم سوخت و هزینه نگهداری پایین اشاره نمود.این نوع موتور برق ها از توان 3کیلو وات تا 1 مگا وات قابل تهیه می باشد و بیشتر در مصارف کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار می گردند به علت وزن بالا امکان جابه جایی کمتری دارند نیاز به هواگیری پس از اتمام سوخت به صورت کامل و صدای بیشتر نسبت به سایر مدل ها.

موتور برق گاز سوز

این نوع موتور برق ها با سوخت گاز طبیعی LPG یاCNG کار می کنند که با توجه به خطرات احتمالی در مورد استفاده از گاز باید در زمان استفاده بسیار دقت به خرج داد تا از اتش سوزی و یا انفجار جلو گیری شود سایر ویژگی های همانند موتور برق های بنزین سوز می باشد.

موتور برق نفتی-بنزینی

این نوع موتور برق ها کاملا مشابه موترو برق هی بنزینی می باشند که امکان استفاده از هر دو نوع سوخت بنزین و نفت را دارا هستند به علت دوگانه سوز بودن موتور این نوع از موتور برق ها استحلاک بالایی دارد که نیاز به تعمیرات و نگهداری بسیار زیادی دارند.

اجزا موتور برق

موتور برق شامل دو قسمت موتور و ژنراتور می باشد.

در قسمت موتور با احتراق سوخت نیروی مکانیکی تولید شده و از طریق شافت و یا تسمه نیروی مکانیکی تولید شده به ژنراتور میرسد و نیروی مکانیکی در ژنراتور به نیروی الکتریکی تبدیل می شود.ژنراتور اصلی ترین بخش موتور برق می باشد که معمولا سیم پیچ مس در انها به کار میرود.باید توجه داشت در برخی ژنراتور ها جهت کاهش هزینه ها از سیم پیچ های آلمینیومی استفاده می شود که دارای راندمان کمتری می باشند و توصیه می شود موتور برق هایی که سیم پیچی انها از جنس آلمینیوم می باشد تهیه نکنید. یکی دیگر از مدل های موجود در بازار موتور برق های انورتری می باشند که از ویژگی های آنها می توان به حجم و وزن کم اشاره نمود این نوع موتور برق ها با توجه به مصرف سوخت پایین یکی از مناسب ترین گزینه ها برای تهیه موتور برق می باشند.

AVR یا سیستم نواسان گیر

AVR یکی از مهم ترین ویژگی های موتور برق است که با داشتن این قطعه در موتور برق می توان به راحتی برق بدون نوسان که مناسب انواع مصرف کننده ها می باشند را در یافت نمود. عملکرد این قطعه برق را به صورت سینوسی یا بدون نوسان با توجه به پارامتر هایی مانند توان مورد نیاز مصرف کننده تنظیم می نماید.در هنگام خرید باید از داشتن این ویژگی در موتور برق مطمئن شد تا آسیبی به مصرف کننده ها وارد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده : سینا جوهرکش

مطالب مشابه
نویسنده : سینا جوهرکش
قفغقفغ
نویسنده : سینا جوهرکش
اشتراک گذاری این مطلب
این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس